tuin-expert kwaliteitslabel voor tuinaannemers
Uw buitenbelevenis, morgen en vandaag

Mobilane

Mobilane Kant en Klaarhaag

Mobilane International

Als leidende ontwikkelaar van kant en klaar groene en duurzame systemen is Mobilane inmiddels uitgegroeid tot een internationale onderneming. Mobilane heeft dochterondernemingen in Denemarken, Engeland, Belgie, Luxemburg en Duitsland en productielocaties op 8 locaties verspreid over de wereld. De producten van Mobilane worden in 22 landen in Europa en daarbuiten toegepast.

Mobilane - Kant & Klaar Haag

De Mobilane ‘Kant & Klaar Haag’ bestaat uit een metalen raster dat compleet begroeid is met planten. Deze planten staan in potgrond in een kokosplano, welke in een omzetting aan de onderzijde van het raster is geplaatst. Het kokosplano wordt gevormd door kokosvezels welke bijeen gehouden worden door een natuurlijke latex. Na plaatsing van de ‘Kant & Klaar Haag’ verteert dit geheel biologisch afbreekbare plano binnen één tot twee jaar. Binnen enkele weken na installatie wortelt de haag uit in de volle grond.

Mobiroof - Kant & Klare extensieve Dakbegroening

Het internationaal beproefde systeem voor extensieve dakbegroening bestaat uit substraatgevulde en volledig begroeide cassettes. Deze cassettes worden direct op het dak geplaatst waardoor een Kant & Klaar gesloten vegetatiedak ontstaat dat ook nog eens een isolerende werking heeft en waterretentie geeft.

NoiStop - Geluidsschermen

De Noistop geluidsschermen hebben een kern van speciaal geperst, waterafstotend en UV-werend steenwol met een unieke geluidsabsorberende en isolerende werking. Door het toepassen van NoiStop kan het omgevingsgeluid tot 70% worden gereduceerd. NoiStop geluidsschermen kunnen uitstekend worden begroend en een direct groen resultaat is te realiseren in combinatie met Mobilane Kant & Klaar haag.

WallPlanter ® - (voorheen Mobicare)

Al in 2002 zette Mobilane de eeste stappen op het terrein van de gevelbegroening. Sinds 2004 werd het systeem na verdere ontwikkelingen onder de naam Mobicare op diverse projecten geïnstalleerd. Het systeem is nu bekend onder de naam WallPlanter. WallPlanter is een direct groen gevelsysteem en kan zowel op nieuwe als bestaande gevels gemonteerd worden. Het basiselement is een aluminium plantenbak waarin volgroeide haagelementen (Mobilane Kant & Klaar haag) geplaatst worden. Deze plantenbakken worden aan de gevels van gebouwen zoals parkeergarages, hotels of kantoorcomplexen gemonteerd. Door een uitgedacht irrigatie en drainage systeem worden de hagen
voorzien van water en voedingsstoffen.

Live Picture ®

LivePicture® bestaat uit een frame dat standaard in 3 verschillende kleuren geleverd kan worden. In het frame worden de planthouders gehangen, waarin de planten worden geplaatst. Door de verwisselbare planthouders heeft u de mogelijkheid om met het wisselen van de seizoenen snel en eenvoudig de planten te wisselen. LivePicture® is eenvoudig aan iedere muur te bevestigen met slechts drie schroeven.
Specificaties
» geintegreerd irrigatiesysteem
» afmetingen 112 x 72 cm
» diepte zonder beplanting 10,5 cm
» geen electriciteit nodig
» geen pomp
» op te hangen aan elke muur

Live Panel ®

Het gepatenteerde verticale gevel begroeningssyteem bestaat uit groene modulen die eenvoudig op maat te maken zijn. Ze zijn met een speciaal ontwikkeld substraat gevuld waarin de planten optimaal kunnen uitwortelen en zich prima verder kunnen ontwikkelen. De modulen zijn eenvoudig te monteren en worden door een lichte aluminium constructie gezekerd. Vanwege de grote flexibiliteit van de LivePanel modulen is LivePanel zeer geschikt voor vele toepassingen in binnen- en buitenruimten. De voeding van de planten met water en voedingsstoffen wordt met een geïntegreerd irrigatie en drainagesysteem gedaan.