tuin-expert kwaliteitslabel voor tuinaannemers
Uw buitenbelevenis, morgen en vandaag

Mobiscreen - Kant en klare haag van Mobilane

Kant en klaarhaag in terrasbakken, Mobilane

Dit gepatenteerde systeem van Mobilane bestaat uit losse haagelementen, begroeid met verschillende soorten klim- of haagplanten. Al binnen één seizoen vormt het een dichte, ondoorzichtige groene haag. De planten worden ondersteund door een stevig metalen raster en worden opgegroeid in potgrond in een biologisch afbreekbare kokospot. Na het planten van de haag zal de kokospot in de grond verteren zodat de haag goed kan wortelen in de ondergrond. De ‘Kant en Klaar Haag’ heeft over het algemeen niet veel verzorging/onderhoud nodig.

Mobiscreen is beschikbaar in verschillende uitvoeringen :

Uw voordelen

• Creëert direct privacy door een dichte, groene haag
• Makkelijk te onderhouden
• Kan, met uitzondering van vorstperioden, het gehele jaar door geplaatst worden
• Duurzame en attractieve afgrenzing naar de buren
• Een individuele haag, verschillende planten waaruit gekozen kan worden
• Milieuvriendelijk
• Haalt fijnstof uit de lucht
• Significante geluidsdemping

Assortiment Haagelementen

Ligustrum vulgare ‘Liga’
Zeer winterharde liguster soort met lancetvormig, donkergroen blad. Haag is half bladhoudend, in de winter kleurt het blad groen-bruin en blijft gedeeltelijk aan de haag.
Hedera helix ‘Woerner’
Zeer sterke winterharde klimop, 4-6cm grote donkergroene bladeren, variabele bladvorm. Verkleurd in de winter enigszins naar rood-bruin. Houdt blad in winter.
Hedera helix ‘Glacier’
Krachtige klimop met grijs-groene 3-lobbige bladeren, smalle witte rand en zilvergrijze binnenkant. Houdt blad in winter.
Hedera helix ‘Goldchild’
Klimop met compacte groei, grijsgroene bladeren met een geel randje. Houdt blad in winter.
Hedera helix ‘Green Ripple’
Gemiddeld groeiende klimop met donkergroene, 5-lobbige 5-10cm lange bladeren. Ranken zijn goed vertakt. Houdt blad in winter.
Hedera helix ‘White Ripple’
Gemiddeld groeiende klimop met grijsgroene, 5-lobbige bladeren en een grijswitte rand. Houdt blad in winter.
Hedera helix ‘Hibernica’
Sterke winterharde klimop. 4-6cm grote glanzende bladeren met diep gelobde bladrand. Aan de kust geheel winterhard.In het binnenland is Hedera Woerner beter winterhard.
Carpinus betulus (Haagbeuk)
Winterharde haagbeuk. Veel nervig blad met een dubbelgezaagde bladrand. Zomers donkergroen, onderzijde lichter. In winter blijft het dof bruine blad deels
aan de haag zitten, maar wordt er door de wind makkelijk uitgeblazen.
Fagus sylvatica (Beuk)
Winterharde beuk. Zomers fris, glanzend groene bladeren. Blad is breedelliptisch en golvend. Fraaie oranje-gele herfstkleur. Behoud zijn bruinverdorde blad in de winter tot in de lente het nieuwe blad ontluikt.
Pyracantha ‘Dart’s Red’
Winterharde vuurdoorn met rode (niet giftige) besjes. Rijkbloeiend met witte schermen in Aug.- Sept. Deze soort is resistent tegen Bacterievuur. Houdt blad in de winter. Geschikt als defensief groen.