tuin-expert kwaliteitslabel voor tuinaannemers
Uw buitenbelevenis, morgen en vandaag

WallPlanter, Groene gevels in bakken

mobilane wallplanter groene gevel plantenwand grondgebonden

Al sinds 2002 is Mobilane actief met het gebruik van de Mobilane Kant & Klaar haag in gevelgroen projecten. Uit deze activiteiten is het WallPlanter systeem ontwikkeld; een inmiddels beproefd systeem waarmee direct een groene gevel gecreeerd kan worden. Zowel op nieuwe- als op bestaande gevels. Het basiselement is een grote aluminium plantenbak waarin volgroeide haagelementen (Mobilane Kant & Klaar haag) geplaatst worden. Na enige tijd verzorging op de kwekerij worden deze plantenbakken op het project aan de gevel aangebracht. Het gaat hierbij om gebouwen zoals parkeergarages, hotels of kantoorcomplexen. Door een uitgedacht irrigatie en drainage systeem worden de hagen
voorzien van water en voedingsstoffen, waardoor de hagen zich goed ontwikkelen en de groene gevel er –normaal zonder inboet- jaar na jaar spectaculair uitziet. Daarnaast voegt een groene gevel natuurlijk veel toe aan het vergroten van de leefbaarheid van de omgeving.

mobilane wallplanter groene gevel plantenwand

De voordelen op een rij

• Efficiënte benutting van verticale oppervlakten
• Verbetering van de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden
• Verbetering van de biodiversiteit
• Verbetering van de leefomgeving van de mens
• Reductie van fijnstof
• Reductie van het omgevingsgeluid
• Beplanting van verticale oppervlaktes voorkomt graffiti

Technische gegevens

Gewicht:
Het totaalgewicht van de plantenbak met haag (390 cm) bedraagt maximaal 1450 kg (dit is volledig verzadigd).
Afmetingen:
De plantenbak is standaard de volgende afmeting:
50 x 50cm x 390cm. Andere lengtes (260 cm, 130 cm en maatspecifieke afmetingen) zijn mogelijk.
Hoogte per element:
De hagen in de plantenbakken zijn tot 220 cm De totale hoogte van een element (incl plantenbak en bevestigingsbeugels) is 285 cm.
Draagconstructie:
In verband met het gewicht van de WallPlanter elementen is een robuuste draagconstructie noodzakelijk. Deze draagconstructie kan, afhankelijk van de sterkte van de gevel en het fundament, bevestigd zijn aan de gevel of rusten op het grondvlak.
Aanbrengen op draagconstructie:
De plantenbakken worden op locatie aan de draagconstructie bevestigd met behulp van een kraan.
Irrigatie:
Elke plantenbak wordt voorzien van water en voedingsstoffen door een irrigatiesysteem. Om te voorkomen dat er teveel water in de plantenbak blijft staan (bijvoorbeeld bij slagregens) is elke plantenbak ook voorzien van drainage.
Technische ruimte:
Voor de toevoer van water en voedingstoffen is een technische ruimte nodig van minimaal 2 m2. Idealiter ligt deze technische ruimte dicht bij de groene gevel.